assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

29 Januari 2012

Dia datang balik dalam DUNIA aku.

aku terkejut aku terpana ,
dia minta maaf pada aku ,
ego dia tinggi bagai nak gila ,memang sungguh tidak disangka dia mintak maaf jua akhirnya,
aku suka sebab aku menang ,
menang dalam menjatuhkan ego dia , dia si kaum adam
yang sememangnya tidak pernah mahu kalah dengan aku .
dia kawan aku ,
dia juga pernah jadi musuh aku ,diawal perkenalan ,
dia yang aku panggil 'si belagak yang bajet' .
nerd gila bila study , bukan apa sebab tak suka ,
bila aku bising aku juga yang di soundnya ..
lantas aku mula bertelagah mencari trofi kemenangan ..
dia pasti kalah bila aku bersuara ..
aku berlumba lumba menjadi juara dalam mengejar nama dan cita cita
siapa yang kalah dia yang kena belanja , sapa yang menang dia lah yang beruntungnya..
aku takkan biarkan dia menang dalam persaingan,aku jadi gigih aku jadi gila .
menghadap buku , tak kira masa ,
akhir sekali , bila saat berdebar datang menyapa ..
aku suka tak tentu hala ,
biarlah apa org nak kata .. asalkan aku berjaya ,
aku berjaya duduk tangga yang aku harapkan ,
aku berjaya untuk dibelanja..

eh , tapi bukan itu aku nak kongsikan cerita ..

aku suka aku bangga la jugak ,
dia kata em nak tau x,kau lah salah sorang,yang wat aku smgat nak berjayer tau...

wah .. aku terpana buat kali keberapa ,bukan bermakna aku jatuh cinta ..
aku cuma rasa , wah , ade bagus juga ..

sekarang , dia cabar aku buat kali kedua untuk musim yang berbeza ,
dia cakap dia akan kalah kan aku jugak nanti..
aku bilang tak pe , teruskan usaha ko tu ..
aku berjaya dalam bidang aku kau berjayelah dalam bidang kau ye..
dia masih tak mahu mengalah ..
kali ini dia betul2 tercabar ..
dia betul inginkan kemenangan ...
aku mula rasa tercabar jugak ...
manakan tidak ,jika aku kalah aku tak mampu jadi juara lagi .

heheh.. hello friend ... gud luck!

Kawan Dunia Akhirat la kau ....



cuma tonton buat seketika ,
apa yang kau dapat apa yang kau rasa
aku dan kau sememangnya berbeza ..
cuma kau tahu apa yang kau rasa. ...

Agenda

aku penaip jalanan,
hamburkan segala rasa dalam ruangan tersedia
aku tak mengharap apa apa
cuma puas bila sesudah
kalau dibaca rasa pening ..
baik berhenti ,
jangan teruskan..
aku bimbang ,aku khuatir ,
kau akan bilang "blog apa ni ?"

di sini ,
ibarat batu bersama batu ,
apa itu ?

aku rasa ada yang tidak kena ,
tapi aku tak tahu apa ,
kerana A B C tidak mampu berbicara .
jika diam seribu bahasa ,
mana akan tahu puncanya ..??

aku bingung seketika ..
tidak tahu ikut siapa ..

28 Januari 2012

ilmu ?

tiada siapa yang akan pandang kita kalau kita tak de ilmu ....
orang memperlekehkan kita ..

mak pesan same aku :
" ko belajar tinggi tinggi ,masuk u, nanti ada ilmu orang tak perlekehkan kita,dapat kerja pun bagus"

ok ....

sekarang satu situasi yang pernah dirasai :

"ala , buat apa belajar tinggi tinggi ,masuk u , nanti susah cari kerja jugak , anak aku belajar  tak tinggi dapat gaji banyak jugak"


statement syokk ~

apa pandangan korang ???

27 Januari 2012

Dia Berpangkat Pada Aku

dia ,
aku tak kenal dia ,
dia buat gempak pada mula mula ,
mereka tercengang bila dia berlakon ,
agak real pada mata mereka,
aku turut serta jua,

lebih kurang lama ,
dia semakin dikenali antara semua,
yang berkuasa sering menyatakan ,
"dia berbakat,dia hebat"
aku hanya dengar ,dan ambil tahu tentang dia
oh ,yeke?

aku lihat hasil dia ,
ternyata apa yang diperkata ,
aku bukan suka dia,
tapi aku suka kerja dia ,
boleh menjadi idola antarabangsa ,
bukanlah , cuma idola sahaja,

bila aku menyapanya ,
dia kelihatan cool saja ,
memang begini dia ni .
aku beranggapan pada diri sendiri

ayat ayat dia ,
berguna untuk aku guna ,
aku boleh terkaku bila dia guna ayat berilmu ,
humble perwatakannya ,
aku akan berjumpa dia tidak lama
dia akan bawa haluannya,
dan aku masih meneruskan agenda aku,
meneruskan pelajaran hingga 5waktu ..

beza aku dan kau .. beza kau dan aku !

sesetengah kali merasa iri hati ,
kasih syg yang diberi tidak mencukupi ,
itu fikiran sendiri ataupun hakiki ?
ia memang tidak pasti ..

sedetik kali sayu hati ini ,
bila dia tidak memenuhi kehendak hati ,
bukan meminta yang melebih lebih ,
cuma sedikit keperluan diri .

hati ini menjadi lali ,
untuk seperkara  yang dihajati ,tidak dipenuhi ,
lantas , diri terbiasa lalu menjadi besi ,
untuk perkara perkara yang biasa ,
aku hanya gelak tak kira masa ,

macam budak budak !
aku dah rasa , aku tahu ..
aku tak macam kau ..
aku tak sebiasa kau ..
aku tak mahu jadi kau ..

biarlah ...
diri aku ,rahsia aku ..
aku simpan masuk dalam batu ..
kau apa tahu ..
kau dan aku 2 dunia yang berbeza
kita berjumpa baru sekejab saja
jangan banyak bicara ,
silap hari silap bulan kau menyesal..
kata kata kau , kau ambil kau jilat semula ..
aku kata "padan muka "
bukan sekejam yang disangka ..
aku cuma mahu ajar dirinya saja ..



p/s : menaip sepantas bicara .madah yang bersisa hanya rekaan semata mata ,kadang kadang baru berkait sama ..jangan hairan jangan pelik .. diri terasa bahagia bila berbicara apa apa

25 Januari 2012

Laporan angah untuk abah

assalamualaikum abah.


abah ..
ape kabau ? semoga abah sehat sehat dan sentiase tersenyum dekat sane ea abah..
angah rindu lah dekat abah ..
macam tak percaye je dah lima tahun abah pergi tinggalkan kami semua .
napa abah pergi terlalau awal , abah tak sempat pun nak tengok angah masuk u ,
abah tak sempat pun nak dengau cite angah berjaye .
nape....
angah sedih tau ..
lima tahun abah pergi  . macam macam dah jadi .
kite semua dah tak macam dulu lagi ..


abah .
angah ingat lagi waktu angah kecik ,
abah selalu bawak angah ngan along pergi taman buaye kan?
lepas tu setiap kali abah,makwe along dan angah g,
air ribena mesti ade ,
time tu angah ngan along je yang wujud kat family kite


gambau angah ngan along banyak giler waktu kecik .. 
hepy sesangat lah
baju baju , kasut kasut waktu kecik sume mahal mahal abah belikan..
abah ingat tak , abah ade belikan angah baju bebek ,
angah suke baju tu .


tahun 2007 ,
abah pergi , pergi sebab sakit ...
mase tu angah kat sekolah lagi .
dalam bus , angah ingat lagi ,kebetulan hari tu angah bawak henpon g sekolah
ayah tepon angah ..
"angah , abah dah meninggal tau"
"tipu, ye je ni ?'
aku memang tak percaya langsung , walaupun abah dah sakit sakit macam tu aku tetap tak percaye yang abah dah takde .


okay ,tiba dekat berangan enam ,angah turun bus ,
jalan kaki ke dalam untuk sampai ke umah makwe .
mase angah jalan kaki tu kan ..
angah teserempak dengan makcik sorang tu ,
die cakap macam ni " aziah atok ko dah meninggal,ko tau tak?"
angah jawab dengan tenang je "tahu"
teruskan perjalanan ... 
sampai je kat umah makwe .. orang dah ramai ,ramai dah berkumpul ..
time tu barulah angah percaya yang abah dah pergi ,pergi jauh tinggalkan kami


masuk rumah , makcu dan along ngah bacekan يسن untuk abah ..
angah ambil wuduk angah pun bacekan يسن untuk abah ..


sedihlah abah .. 
lima tahun abah pergi ,
macam macam yang angah nak bagi tau ..
angah tak suka situasi sekarang ni ..
angah benci ....
kenape semua macam budak kecik !


apa yang boleh angah buat untuk satukan semua ?
angah nak kebahagian je ...


angah nak makwe hepi je ..
ah ! angah penat la nak fikirkan semua ni abah ... 
kalau abah ade mesti semua takot .. mesti semua tak berani ..


abah , angah sayang abah ... 
angah rindu ... 
angah dah tak ade abah lagi ..
dah tak de orang nak tegur serupa macam abah ...
nanti angah melawat dan bacekan yasin kat rumah abah tau ..
nanti angah bersihkan rumah abah ..
abah perasan tak muka sapa yang selalu datang rumah abah ?
abah mesti perasankan ..


okaylah abah , makin banyak angah cerita makin banyak air mate ni tumpah ,
angah nak luahkan je ..
sebab .. angah tak tahu nak cerita pada sape ..


bye abah .. tunggu angah datang tau ..



24 Januari 2012

BEST PHOTO CONTEST


baiklah , semenjak dua tiga menjak ini kelihatan suka benar aku join contest ..
hari ini aku nak join contest by akinamar

kalau korang nak join pun bolehhhh
just klik banner bawah ni ha
dan ikuti segala syarat .. then .. bereh boh







saya rasa gambar saya ni best kerana :

aksi aksi saya dan kawan kawan ni memang unik , dan jarang kami semua buat . lagi satu gambar ni merupakan memori indah buat saya ,dan tak kan lupakannya . 
cik akin ? nanti ada rezeki meh la datang sarawak , g kat ranchan ni ..peh .memang terbaik lah

buat anda anda yang ingin terlibat sama join ini contest tarikh tutup 3 march au .. jadi meh cepat cepat join , rugi rasanya lau tak join , hadiah begitu menarik 


pandangan tentang blog akin amar ?

tak banyak yang dapat komen , coz sayakan kan baru lagi =p
ilmu blog pun tak penuh lagi di dada ni ..


saya tag :

KAWAN UNTUK KAWAN

Salam C ..
ko engat tak kita ni dah kenal berape lame ?
ko pernah ingat tak sejak bile kita menjadi kawan ?
ko pernah sedar tak yang kita ni dah berkawan dari sekolah rendah sampai ke sekolah menengah ?

masa darjah satu dulu ,
aku ingat kita tak sekelas .. aku kelas lain dan ko pun kelas lain
aku sekolah lain ko sekolah lain
kenyataannya kita memang tak pernah kenal pun
aku mula kenal ko mase kite darjah lima
time tu kite sekelas , lima gemilang
sampai enam gemilang ..
masa darjah enam tu , baru aku kenal ko lebih sikit dari biase ,
darjah enam , ko duduk belakang aku ,
peristiwe yang buat aku lagi ingat itu ko ialah :
satu hari tu , mase ko nak keluarkan buku dari dalam beg , tiba tiba ko menjerit ,
budak budak lain terkezut kot .. rupr2 nye ko bawak katak dalam beg ..
memang lawak time tu , ramai gelakkan ko termasuk aku .
seingat aku kita bukan geng time tu ..

sekolah agama pulak lain cerita .. kita juga tak sekelas lagi tapi aku kenal ko ,
sebab kita masing masing jadi pengawas ..
lagi satu kita sentiasa berentap untuk dapat no dalam kelas ..
bestkan ? ko baik dengan S .. ko selalu pegang kunci sekolah sebab ko dipertanggungjawabkan untuk kunci pagar ...
lepas tu mase sebelum datang sekolah pulak ..
dak F dan S selalu jemput ko tepi jalan besar , sekolah kita dalam sikit ,jadi
tak nak bagi ko penat kawan kawan lain selalu jemput ko .
aku tak terlibat same sebab aku selalu g sekolah lambat .

lepas dapat result upsr dan ssra ..
masing masing dapat result ok ..

kita masuk sekolah menengah yang sama ,
tapu aku kelas lain ko kelas lain .
kita still bukan kawan baik lagi
ko masih ada satu cerita yang menarik lagi .
ingat tak ko ada gaduk dengan dak K .
ko kena tampar dengan dia , dan ko tampar dia balik ..?
sweet gilak kan ?hahaha..

form two pun tak sama jugak .
form 3 baru sama , aku usaha lebih baru dapat masuk kelas ko kan ? kalau tidak tak merase la aku duduk kelas pandai ..
terasa diri lemah bila masuk kelas tu , sebab aku tak berapa bijak kalu dibandingkan dengan ko,
ko cepat dapat ... brilliant!
lepas dapat result pmr, result aku tak gempak pun ,ko punye result meletup
ko still tak pindah sekolah ...
kawan kawan yang rapat dengan aku semua dah tinggalkan aku ,
semua dah pergi ke sekolah yang hebat hebat ..
yes im lonely ...

naik form four pulak kita sekelas , kelas sains
nasib je kot aku dapat kelas tu ..
belajar punya belajar , kita semakin rapat ,
sejak tu kita baru menjadi kawan rapat sehingga form 5
banyak yang kita kongsi .... bnyak ...
pasal ko dengan bf ko .. engat tak ?
bf ko tu emo sangat , aku tak suka dia ..
last last ko clash jugakkan dengan dia ..

dapat result , kita dua dua tak dapat masuk u .. sedihkan?
memang terserlah kemalasan aku ni ..
then masuk la form six ... lower six ..
semakin rapat dan rapat...
masalah share ...
rahsia digenggam sampai sekarang ..
aku simpan dan simpan..

naik upper six ... segalanya tak seindah seperti yang di rancang ..
naik sekolah ..kiranya hari 1st la kan ... kita berempat jadi sahabat baik ..engat tak ?
W , I , ko dan aku ..
pakai kasut gojesss ,then kena tahan ngan cikgu .. jadi bualan cikgu cikgu sekolah , jadi topik hangat ..
sangat top time tu ..

banyak kenangan yang kita lakarkan bersama , berjanji nak masuk u same same ..
nak jadi pelajar top same same ..
tapi janji kita tu sekerat jalan ..
masih ingat lagi tak pada cikgu W ?
dia baik sanagt .. aku suka ..sebab dia macam aku ..aku macam dia..
banyak tolong aku ..

okay ,kira kira dalam pertengahan tahun kita dah tak sebulu ,
mungkin kerana aku dah masuk asrama baru , ko W n I tak masuk ,sebab tak biasa .
sedangkan aku memang suka sangat duk asrama ..
sejak tu hubungan kita terjejas ,
aku tak tahu kenapa ..
mungkin salah aku kot , yang melakukan perubahan hidup .
dan terlalu gigih mengejar kejayaan ..
maafkan aku ..
kita mula simpan dan pendam .sampai makan hati ..
walaupun kita dah luahkan perasaan depan depan tapi kita dah tak boleh jadi macam dulu lagi ..
sebab ko dah jumpe penganti tempat aku
dan dia boleh masuk dengan semua ..
aku sedih frust dan kecewa ..
tengok gambar ko upload kat fesbuk sume happy happy ,
jelesnye aku ,kalau ko nak tahu sampai sekarang aku masih lagi jeles tengokgambar korang,
ah ..
semua dah berlalu kan ?
aku memang tak pandai jaga persahabatan..
sekarang ni lagi lah kita terpisah jauh ..
tapi nama ko dan kenagan kita aku akan tetap ingat ..

ko dah kerja dan sambung belajar pulak tu ,
aku belajar sepenuh masa ..
dah lama kita tak berjumpa kan ?
rindu la weyyy
susahkan nak jadi macam dulu ?

wah , panjang nye entri aku tuk kali ni ..
aku dah luah aku puas ..
aku hanya mampu mendoakan ko bahagia selalu ,

tanggungjawab

antara paksa dan rela ,
aku dibebani dengan tanggungjawab ,
yang mungkin pada mereka hanya sesenang yang disangka
bukan mudah nak melaksanakan nya dalam jangka masa yang agak panjang
aku bukan yang terutama , aku juga bukan yang terbaik
aku dipilih atas dasar nasib menyebelahi aku

sepanjang semester aku dilampahi tugasan
baru aku tahu betapa hebatnya perkataan 'tanggungjawab' itu dimindaku
aku dihujani persoalan yang kadang kadang mengganggu hidupku
jika waktu semakin suntuk aku lah yang dicarinya ,
di saat itu tidak menang tangan aku melayani satu persatu
hanya melayani yang termampu

aku bukan hebat sangat , aku bukan robot
apabila di arah segera melakukannya
aku manusia biasa yang sedetik itu muncul agenda gila
malas melayani kerenah mereka
lihat betape kejamnya aku
oh tidak itu cuma sementara
aku sedar aku leka

aku melihat aku meneliti ,
kebaikan dunia dan akhirat jika kita menjadi seorang yang hebat
mentadbir membangun dunia
tanggungjawab di atas bahu mereka
jangan sampai memperlekeh KITA ,
yang hanyut dibawah pentadbiran mereka
melaksana segala arahan mereka
yang bertanggungjawab selia kita
oh dunia , aku berharap segalanya okay
aku menjadi pemikir yang isinya tidak diketahui sesiapa
haha...

KONTEST HADIAH TERINDAH DAN DARI SIAPA

salam sejahtera ...

okay ..setelah berzaman tak join kekontesan ini , dengan langkah yang agak gementar aku pun memberanikan diri untuk bersama memeriahkannya ....

tajuk kontest : seperti yang tertera pada tajuk diatas
banner :

my story 
hee~ okay untuk pengetahuan penganjur kontes dan rakyat sekalian , hadiah yang paling bermakna dalam hidup aku setakat hari ini ialah hadiah hari jadi aku yang ke 20tahun .

ia begitu bermakna sekali kerana di saat itu aku merasakan yang aku sanagt dihargai , dan kewujudan aku di dunia ini disedari . 

hadiah : kek harijadi 
penghadiah: junior mase kat hostel 

dan itulah kali pertama harijadi ku disambut dengan kek . thats y aku sangat ingat .. dan akan insyallah akan ingat smpai bila bila ..

opppsss , kalau nak cerita pasal perasaan ni mahu tak cukupnya satu hari tukang penganjur kontes .. JADI ,cukup sampai disini ..hee~

kontes ini di tag kan pada :

tarikh luput kontes : 20 mac 2012

anda yang nak join dan dah join tu jangan lupe follow beliau balik ye .. kerana ini akan memudahkan anda melihat update terbaru tentang kontes ini ..
HARAP MAKLUM 


penganjuur  : AKU BUKAN PENULIS


22 Januari 2012

cinta dalam diam

bila dia bersuara jelas sekali aku memandangnya ,
meniliti setiap kata katanya 
aku suka mendengarnya
jadilah aku pendengar setia untuknya
bila dia tersenyum , aku tidak mampu berkata apa apa ,
kerana aku suka melihatnya
senyuman dia penawar bagiku 
gelaknya hilangkan rasa gundahku
gilakan aku ?
aku hanya mampu meminatinya dari jauh sahaja ,
kerana aku tidak mungkin boleh memiliki dia ,
berdiam lebih elok dari berkata kata ,
cuma sakitnya ialah  menahan rasa dijiwa,
aku terlalu jiwang kah ?
ouh tidaklah ..
kadang kadang sesaat saja terdetik untuk bercerita tentang ini ..
cukuplah ...
lain kali kita mencuba untuk yang ini ..
masih banyak masa untuk bersuara ..
hahahaha.... 
aku hanya insan biasa ,yang pasti mempunyai perasaan ingin bercinta
tapi bukan ini masanya ..
tunggu ya ...
akan datang pasti tiba masanya ..




meroyan saja

biar apa orang nak kata 
asal kita tetap kita
jangan bising jika ada yang bersuara 
tentang diri kita yang sememangnya tidak sempurna
gelak saja bila dia bersuara 
kerana kita lebih kurang sama

kau dan aku memang berbeza
bezanya cuma kita tak sama
hahahaa
biar aku gelak sekuat mana 
jangan dipertikai jika aku sekasar bahasa
gerak ku bagaikan putera
ah ! lantaklah

aku bergembira tidak kira masa
dengan si mereka yang lebih kurang sama
selesa kami jika semua ada
otak gila gila memang meroyan gila

bahasa aku , dunia aku 
yang faham dikira hebat yang tidak faham 
just say gud bye aja
sudah terang lagi bersuluh kita memang tidak mungkin bersatu
aku suka cara ini 
meluah tanpa dipaksa , menaip ikut rasa
tiada siapa yang melarang 
aku punya suka 
kerana ini dunia aku 

tapi,kalau ada yang tak kena 
kalau ada yang terasa , maaf dipinta 
aku really tidak sengaja 
hahaha
okayla , cukup aja sampai disini dulu 
azan berkumandang 
sungguh merdu panggilan itu
mengajak aku berjumpa DIA 
DIA yang maha ESA ..

assalamualaikum..
ada masa pasti kita berjumpa
i want to say i love you
i want to say miss you
but i really really  shy with you




Bilik 24 jam

kau duduk di situ diam tersipu malu , mahu mendekati aku ,

hahaha merepek sangat .. wey korang ! aku teringat sangat akan satu video panas ni ha ..propaganda je lebih kan ..

okay korang tengok dulu then baru boleh komen okay ..


^
^

^
^

^
^

^
^

okay aku tak tahu la apa reaksi korang tapi aku  suka ..

boleh hilangkan kesedihan serta merta ..

abg yemmmm
tongkang
maiiii
mana moto mak nemang ..

hahaha




21 Januari 2012

IKAN BAKAR ALA KASSIM


okay yang atas ni namanya pemalas dan nak cepat .. 
kol 8 lebih tadi bertolak ke alai .. along balik n belanja ..


ikan bakar popular kat area aku ni .. malam ni tersangat lah ramai orang dek kerana nak raya tahun baru cina kan ?
biasanya kalau malam malam berdekatan dengan perayaan ni orang ramai balik kampung dan secara sukanya mereka meroyan royan datang ke tempat makan ikan bakar ..

GAMBAR kat atas tu *family aku dan makwe aku*

makwe=nenek

malam semalam adik aku touching sebab permintaan dia tak dipenuhi . plannye lepasmakan tu dia nak main bowling , tapi tak jadi ,kesudahannya makan sikit then buat muka .


ni siakap bakar , sempat amik gambar ni je 

menu semalam :

jenak 3rasa
jenak sweet sour
siakap bakar sambal
siakap bakar kosong
sotong goreng tepung
kupang sambal
nasi lemak
fresh oren 2 jag

tu je .. total makan satu family rm163 ..



PERPISAHAN > jauh dan dekat

bila aku jauh aku aku rasa mahu dekat disini
bila aku sudah disini aku mahu kesana .
ikatan yang terjalin akan membangkitkan rasa , rasa yang sukar untuk ditafsirkan ,
mungkin kau juga sama , rasa seperti apa yang aku rasa ,
aku disana dapat apa yang aku mahukan selama ini .
mengharapkan kasih insan bergelar kawan . aku rasa bahagia , bahagia yang sukar untuk diterjemahkan .
apa jua yang berlaku kelak akan ingati segalanya ,
kerana setiap detik kita aku sempat merakamkan memori indah .
akan aku cetak menjadi album kenangan ku ,
mungkin kau kata aku terlalu obses , tapi aku peduli apa ?
biarlah , kau dan aku tidak mungkin sama , merasa apa yang aku rasa ,
aku selalu berharap ia kekal sebagai apa yang sekarang ,
setiap orang yang berbeza , setiap tingkah yang aneh , setiap latar yang berlainan itu yang mencorakkan dunia kita ,
hiburan kita tatkala ketandusan idea intuk berceritakan ?
aku memang gila jika berbicara tentang yang ini ,
aku sayang akan ikatan ini ,
kau utara sana , kau borneo sana , aku setia diselatan dengan perasaan yang sama .
kau lihat aku sebagai kayu ? kau lihat aku sebagai batu , tapi
aku akan patah aku akan pecah jika aku tidak mampu melawan badai yang telah tersedia ..
iya benar ayat aku bagai nak gila , biar aku sahaja yang mengerti , biar aku seorang yang merasa ,
kau duduk disitu diam diam fikirkan saja apa yang bakal terjadi pada hidupmu kelak .


sekadar mengisi masa yang ada ,
عزيه روسلي,

Trip to Annah Rais

annah rais , rumah panjang .. aku dan classmate stay sini 2hari1 malam je .. nak masuk sini kena bayaran la .. Rm90 setiap sorg .. kami pergi sini bukan atas dasar suka suka .. kami pegi sini sebab assignment basic photography ..
apa apa pun trip ni telah membuatkan kami fine art bersatu lagi ... so sweet ..


disebabkan aku bukannya seorang photographer yaang baik inilah segala hasilnya .. apa yang penting kat sini mmg best


banyak laluan yang menggunakan titimcm ni



ni briefing sikit pasal tempat ni ..


ok ni aktiviti menari k .. kami dijemput menari sekali ngan penari tu .. malangnya aku xde gambar2 yang kami menari same .. yelakan aku pun sibuk menari.. sape je yang nak amikkan gambau ..



okay nantikan part yang setrusnya ye ..


i love sarawak ...




kesusahan vs kesenangan

hidup 
memberi 1000 erti kepada kita 
segala yang terjadi sudah tercipta sendirinya , 
aku tidak meminta apa apa kecuali kebahagian hidupku , kesenangan dan kesusahan itu mengajar seseorang menjadi lebih dewasa lagi . apa lagi yang mahu ? nyawa telah diberikan kepada kita , sepatutnya ucapkan terima kasih harus dikeluarkan kerana dapat merasai nikmat dari NYA  . aku bukan memarahinya ,aku bukan menyakitinya , sesungguhnya aku tidak faham dengannya , walaupun usia aku berbeza dengannya . aku mahu dia faham tentang kewujudannya di sini . aku selalu memanjatkan doa agar mereka berubah , berubah demi kebaikan bersama . aku kelihatan gembira sehari harian , aku ceria di samping orang , padahal aku memendam rasa dan aku hilangkannya dengan deraian tawaku , aku hilangkan dengan lawak jenakaku , siapa yang boleh faham aku , kalau bukan aku sendiri , aku rela memandang orang lain dengan 1000 rasa , aku hanya mampu melihat dan aku tidak mengharapkan aku dapat seperti mereka , tetapi aku berusaha sendirian untuk mendapatkannya . kadang kadang aku lupa padaNYA , aku lupa bahawa DIA lah pendengar setia segala masalah ku , aku lupa bahawa DIA akan memberi pertolongan kepada hambaNYA yang terus menerus berdoa kepadaNYA . aku terleka dengan duniaku . apa lagi yang perlu aku buat ? aku bingung . dan terasa kosong jiwaku sekarang , mereka mereka terasa kebahagian , sedangkan aku ? aku ? .. sik tahu lagi mahu madah apa . aku mengharapkan mereka nampak jalan yang lurus jalan yang benar ,  aku sayang mereka , aku mahu seperti apa yang aku lihat , aku mahu seperti apa yang aku nampak . aku tidak mahu terseksa begini , aku lebih rela berjauhan , bukan kerana lari dari segalanya , bukan kerana aku tidak sayang pada mereka . tetapi aku mahu mereka ringan tanpaku yang ketika ini memerlukan itu dan ini . aku tidak mahu mereka susah keranaku . cukuplah , bukan aku meminta simpati ,aku hanyalah aku yang mempunyai hati dan perasaan . 
cukuplah cukuplah, tidak perlu memahami , jika terasa runsing memikirkannya.

3 orang tumpas dengan sebuah kereta ?


okay 1st think 1st ... GILA ! ape saje perasan korang bila tengok video kat atas tu .. wah .. serius mak takot nak oi .. berlaku dalam negeri sendiri plak tu ..

apa nak jadi la ye ? peraturan jalan raya dibuat main ..  ape kejadahnye yopp .. kalau iye pun nak cepat tak kan la sampai macam tu sekali .. tengok ? di sebabkan kesilapan diri sendir orang lain yang menjadi mangsa .. so sweet!

ni kisah beberape hari yang lepas .. 15 jan .. tapi aku je yang lambat nak tahu kan .. baru hari ni berkesempatan nak tengok ni ..

p/s : wahai sekalian manusia .. beringat ingatkan sebelum terkena .. ingatlah orang yang tersayang ye ..

Kuching to johor to melaka

long journey...
okay , ini cerita pasal kepulangan aku ke tempat lahir ku . 1st time . with moon . urm boleh di kategorikan macam bdk senget tahu ?

begini ceritanya , pada suatu malam sehingga lewat pagi aku tidak tidur semata mata menunggu hari esok ..  tetapi malang aku tertidur jugak akhirnya lewat jam 3pg dibilik 24jam kolej aku sambil ditemani oleh kawan kawan .

sebenarnya ini kisah tanggal 19 januari tau .. disebabkan semalam aku tak boleh online jadi terpaksa tangguhkan cerita ni ..

kisah sebenar semasa berada di airport

sebenarnya sedikit banyak memalukan .. tapi sebab nak share jugakkan .. pengalaman pertama seumur hidup aku dan moon ...

okay , bermula dari sini ....

pepagi bute tu aku dan moon dah tercongok kat tannga sambil menunggu abg yang nak hantar kami ke air port tau .. sesampainye abg tu .masuk ke kereta dan kereta bergerak !=p . abg tu sedikit terkejut kerana barang kami tersangat la sikit , budak sem 1 balik dengan tak bawak balik beg besar .. ok fine abg driver .. dalam perjalanan tersebut keadaan begitu sunyi dan sepi sekali tau .. yang kedengaran hanyalah suare DJ radio yang bising tu dan lagu lagu yang diputarkan .. tiada senada suara pun .. aku dan moon mendiamkan diri sambil memasing pandang ku luar tingkap . mungkin memasing sedih tinggalkan kawan yang lagi tiga orang kat kolej tu .. 

sesekali kedengaran suare abg driver tu bertanyakan itu bertanyakan ini .. kami hanya menjawab apa yang ditanya jak .. setibanya di airport hati mula goyang sebab dun know ape ape pun weyh .. alamak ai .. tercanguk jab kat tempat duduk tu kan .. pergi kat mesin abg smart tu dan tanya la .. sebab lau tak tanye nanti sesat jalankan ? tanye la .."bang tanye sikit boleh,apa saya perlu buat ye?*sambil menunjukkan selai ketas pembelian tiket tu" abg tu pun terangkan bagai dan kami pun duduk balik .. sampai kat sane punya la awalkan .. 730 kot ..padahal fly kol 1030 .. ok fine dalam keadaan kelaparan tu duduk je aa yang mampu .. nak beli makanan kat sane jangan harap .. mahal ! haha.. tapi beli jugak akhirnya .. 

malas la nak membebel panjang ..t bosan pulak org bace

ok aku dan moon bawak terlebih beg .. dalam 3 tau .. kami tak beli luggage pun kan .. sebab konon konon barang sikitkan .. ok aku dengan sekotak kek lapis yg pada aku besar tu .. beg dah penuh kot dua dua tu .. di pendekkan cerita .. setibanya di tempat cek in ..  ade sorang sis dan bro jage situ entah ni nak kasi ape tah name nye ..aku bukan tahu sangat pun .. then? akk tu pun bersuare dengan lembutnye .."adik ... ni tak boleh macam ni ,dah terlebih ni .. kita hanya benar kan bawa dua beg je dik.." "okay kak" .. ok ..cuba fikirkan ye .. bagaimana caranya nak bawak masuk lapan kek lapis dalam beg yg dah agk penuh? haha .agak jenuh jugakkan nak fikir ! 

teringat katakata kawan aku "usaha tangga kejayaan" baiklah berusaha gigih untuk memuatkannya .. lastly , full gila nak mati ooo beg aku tu ..seb baik tak koyak beg aku tu tau .. yang memalukannya .. duduk berdekatan dengan bro and sis tu untuk muatkan brg2 yang terlebih tu .. hahah ..orang lalu lalang sambil memerhatikan gelagat kami berdua .. dalam fikiran "lantak lah , diorang bukan kenal aku pun" .. lebih kurang dua kali gak la p kat diorang tanye "kak ,dah tak muat ni ,boleh tak bawak masuk beg cmni?""tak boleh la dik ,adik kene faham tugas kami kat sini""okay kak ..okay .kami try lagi okay "haha ..memang terserlah kesengalan itu ..akhirnya berjaya melepasi mereka berdua .. kini tiba giliran pak kastam tu pulak tok cek barang dalam beg ! leceh kemain lagi kan .. kuarkan laptop katenye .. ok fine .. laptop dalam beg yang dah penuh tu .. nak kuarkan balik ? bestkan ... pas scan  .. jalanla pulak ke kaunter makcik  imegresen tu .. tunjuk dpt .. ic .. boarding pas .. lepas .. jalan menuju ke gate .. orang memg dah ramai depan tu .. cari port selesa .. duduk dengan moon ... 

tiba tiba , abg hensem yang bertugas tu pun panggil la suh penumpang masuk flight kan .. sebelum tu tunjukkn si boarding pass tu dulu .. dah sume org nak bagi mmg kene beraturlah kan .. haaa , dalam dalam beratur la ni moon dapat cari sorang member .. hahah .. depan moon ada sorang gurl yang kecik molek ni kan dari u yang sama ngan kami  ,moon pun mulakan keramahan dan kepetahan dia untuk berbual bual .aku hanya mendiamkan diri je ..sebab tak tahu nak ngomong ape kan .. kenal punye kenal dapat la moon usha dia untuk bawakkan barang sikit ..sebab takot kene tahan dengan pramugari/ra kang .. bdk tu mcm nak xnak je ,tapi sebb moon dah wat muke kesian die tu ,bdk tu dengan baik hati pun bawakkan la sekejb ..*aku tengokmukebudaktumacamtakikhlasje*haha..

okay ..penat la nak cite lagi .. hee~





ok .. muka toye habissss!!!




*p/s :okay .. pendekkan cerita..

19 Januari 2012

ranchan waterfall part 2




see ? gambar kat atas tu ?
macam orang ape ?
kenangan terindah untuk aku .. terbang ke borneo menuntut ilmu .. 
dan berjalan merata rata tempat untuk kenali negeri orang .. kami sebelas orang ! memadai da tu berseronok menyelam , tahan nafas dalam air ..

sungguh menyeronokkan lah .. gelak sama sama ! bagai tidak ingat dunia ..



macam macam aksi kan ?

kebetulan hari tu harijadi ketua kelas kami .. encik rehan ! dia orang sarawak ,dekat je kot rumah dia dengan u ni .. untunglah kan ..tiap tiap minggu dapat balik ..



apalah masalah kawan aku yang sorang tu kan .. woonjie si ulat ! resepi dia memang mengancam woo ..next sem kalau pergi lagi aku nak ko buat lagi ye pakcik ulat ?






lastly , burger ranchan memang best gilak ..
sem depan aku datang makan lagi okay ..









18 Januari 2012

seni halus itu indah


dapat mesej pukul duabelas lebih nak dekat pukul satu ., mesej from 15888 .. ANDA DITAWARKAN PROGRAM SENI HALUS DI UNIMAS *lebih kurang macam tu lah kan* .. hari jumaat yang lagi indah tu aku tersenyum sendirian kerana akhirnya aku ditawarkan juga ke universiti .. kiranya hasrat dan cita citaku tercapai jua ..

*imbas kembali*

ok . dapat program seni halus kan .. serius sekali aku tidak pasti apa itu seni halus .. halus sangatkah nanti aku kena lukis .. mesti banyak yang guna tangan .. dan yang pastinya ramai orang di sekeliling mahupun disekitarku mengatakan "apa yang ko amik ni? boleh dapat keje ke lepas habis belajar nanti ? 'ala senang je lukis lukis ni ' ...

kenapalah manusia ini senang sangat hendak menilai sesuatu benda itu ye ? cuba fikirkan jika seseorang pelajar yang belajar 'arkitek' , adakah jika selepas habis belajar nanti mereka akan mendapat pekerjaan dengan mudah ? OK ! cuba bayangkan pula seorang pelajar seni , adakah dia akan mendapat pekerjaan dengan mudah .. mungkin akan kata rezeki yang menentukan segalanya ..TAPI cuba fikirkan jika seseorang pelajar itu belajar dengan gigih dan melengkapkan dirinya dengan ilmu yang diperlukan pada masa kini *dalam bidang masing2* adakah mereka masih tidak mendapat pekerjaan ? 

mungkin ada yang tidak faham dengan penulisan aku tu .. hahaha biarlah .. aku faham pun dah cukup ..

_______malas nak bebel banyak2 pasal tu kang pening pulak korang nak bace________


ok berbalik kepada niat utama penceritaan ,kiranya ini isi penting lah selepas introductionyang panjang berjela tu .. GAMBAR yang dekat atas tu ialah hasil pertama aku dalam dunia seni tau .. painting 1st tu ... memang cikai gila la ..sesuai sangat la dengan markah yang diterima kannn ...

memang susah benar nak tiru karya yang sebenar tu .. aku guna arkilik .. tapi en Y cakap lebih baik guna oil paint ... kemalasan aku yang membuat lambat ni telah memaksa aku guna arkilik ,kerana ia cepat kering ...

untuk sem depan ? apa major aku pun tak tahu .. semoga dapat apa yang aku inginkan ...amin..

ساي  سايع اوق....

17 Januari 2012

admirer you bebeh ~


bila aku baca , aku jadi suka , bukan bermakna aku jatuh cinta ? benarkah .. ayatnya begitu menarik perhatianku untuk membaca post postnya yang mendatang .. untunglah aku berjumpa blog nya .. walaupun dia tak tunjuk muka , dia ramai follower , dekat page dia ramai ! suara dia ?ramai yang puji sedap .. penulisan dia .. mampu membuat para pembaca terpukau .. dia benar benar buat aku tertanya tanya siapa dia ..

aku suka yang ini 

Lu boleh jadi JURUTERA. Tp kat luar tu ada lagi 1000 org boleh jadi JURUTERA jgk.
Lu boleh jadi DOKTOR. Tp kat luar tu ada lagi 1000 org boleh jadi DOKTOR jgk.
Lu boleh jadi SAINTIS. Tp kat luar tu ada lagi 1000 org boleh jadi SAINTIS jgk.
Lu boleh jadi ARKITEK. Tp kat luar tu ada lagi 1000 org boleh jadi ARKITEK jgk.
Lu boleh jadi PILOT. Tp kat luar tu ada lagi 1000 org boleh jadi PILOT jgk.

Lu boleh jadi DIRI SENDIRI, tapi kat luar tu TAKDA SIAPA pon boleh jadi DIRI lu tu.
Jadi........... Just BE YOURSELF, bebeyh.

hahaha .. yang atas ni tak de la best mane pun tapi aku tetap suka .. dia beruntung kerana aku telah tambah senarai peminat dia ..


RANCHAN WATERFALL, SARAWAK


yoo.. whats upp..
mengupdate blog di kala saat membasmi kotoran di bilik ..
baju semua dah basuh .. tinggal lagi nak packing jak ..bosan kemas sorang sorang ni .. tadi baru sat senior aku gerak ke airport ! ah .. ini bermakna tinggal aku dan kakak berbangsa cina aja di rumah ini .. 

la ni member member pakat g tasik depan kolej ni ha ..*malas*

ok ! sepanjang aku belajar di sini aku akan pastikan diri aku merayau rayau di sekitar sarawak ni , hari tu .. tapi tak de lah hari tu sangat kan .aku dan kawan kawan pergi ke ranchan waterfall .. syok tahap gila meroyan kome tau .. best sesangat .. bukanlah nak cakap semenanjung tak best kan ? tapi kenyataannya bila pergi dengan kawan kawan kat sini memang seronok sangat ..



masih banyak lagi foto foto kenangan yang aku nak bubuh kat sini ..tapi tak sempat edit lagi ..nanti dah balik sememnanjung baru aku baut la yek ? 

and , ada jugak gambar gambar aku kat tempat menarik yang lain ..

kata kata menarik .. datanglah ke sarawak kerana ia berbeza sekali dengan semenanjung ..

i like ..

سلام




my gelak terkekeh kekeh












teman gelak ..

aku berdiri di sini bersama kamu !
sama sama kamu mengejar segulung ijazah
dah berjanji untuk bersama sama
insayaallah bersatu kita sehingga akhirnya
tiada madah yang sehebat sasterawan
aku sayang aku cinta
persahabatan biarlah sehingga ke hujungnya ..

saat aku gelak  , kau menangis biarlah kita merasai kesemuanya 
latar yang berlainan membezakan kita
kadang kadang yang lain itulah yang mencantumkan kita 
moga DIA panjangkan umurku untuk ku coretkan kisah di dalam ini..

untuk kau kau kau dan kau
terima kasih kerana menerimaku .
bahasa ku tidak sama dengan mereka .
ada yang terkasar mohon diperbetulkan ..

aku diseberang lautan perlukan mereka untuk terus memberikata kata semangat

ya sudahlah , lain masa lain waktu aku teruskan lagi berbicara dengan tangan ini ..


post dia ! aku suka


untuk pembentukan sesawang aku untuk kali ini memang ingin mencari sesuatu kelainan dalam hidup aku . kegahirahan aku yang suka menulis meraban ini menjadikan aku suka jugak membaca blog blog yang berilmu dan memberi manfaat kepada hidup aku .. ya ! this morning aku dah terjumpa blog yang best unutk kali yang ke berape tah . blog ni ENCIK MIMPI .

tadi aku bace post post dia . yang paling aku suka ialah post tentang bff tuh .. wah so sweet but very sedih ko tau .. dia ni study kat luar negara ,then bestie dia plak study medik kat malaysia .. so hubungan diorang ni terputus 3 tahun yang lalu sebabnya encik mimpi ni memilih jalan masing masing .. weh .. baca sendiri lah .. memang sedih jugak lah ..

kawan ,teman , sahabat , bff ? berbezaan ejaan dan maksud  .. yes aku mempunyai teman gelak ketawe sekarang .. seronok sangat .. apa yang aku mahukan tercapai bila aku berada di universiti ni .. aku memasang niat hanya untuk berkawan dan tak lebih daripada itu .. 


aku sangat sensetip la bila cerita pasal kawan , sebabnya mereka lah yang paling rapat dalam hidup aku , masa aku paling banyak dihabiskan bersama kawan kawan . daripada form 1 until now , masalah masalh aku akan di sharekan kepada someone yang boleh aku percaya .. rite now tiada sesiapa dah yang nak mendengar isi hati ku lagi .. lagi banyak memendam daripada bercerita lanjut .. senyuman aku kadang kadang adalah palsu semata mata .. lebih banyak menghiburkan orang lain daripada hiburkan diri sendiri ..

sekarang ni aku ada lebih kurang kawan yang bolehdiklasifikasikan sebagai geng .. sebelas 11 eleven = orang ! ramai kot . tak mungkin aku boleh rapat dengan semua orang dalam satu masa .. aku hanya boleh rapat dengan orang yang ada kimia dan faham aku jak .. sometimes aku ada sedikit keras kerana aku sememangnya membesar dalam keadaan yang sedikit ganas .. perwatakan aku ada sedikit berbeza daripada adik beradikku yang lain juak . specialkan aku ni ? *perasan sangat .

aku tidak mahu kehilangan kawan kawan yang sekarang ni , sem depan dah masuk sem 2 , aku takot hubungan kami semua akan terjejas . sebab masing masing akn diberi major masing2 . aku takot kekangan masa nanti akan menghalang untuk kami bertemu dan meluangkan masa  . aku sayang mereka .

4lelaki 7 perempuan ? aku harap masing masing tak terpesong niat nanti janji kita pada permulaannya adalah kawan saja kan . remember that . aku seronok bergelak ketawa bersama mereka . aku akui yang aku tak dapat nak selami hati budi mereka sebetul betul nya lagi tapi aku akan cuba untuk mengenal pasti bagaimankah mereka sebenarnya .. 

tiada kata secantik bahasa , hahahaha .. emosikan aku bila cerita tentang kawan ni .. dah hampir 21 tahun hidup pengalaman berkawan sudah berbuku buku .. macam macam yang aku jumpa .. berbagai bagai rahsia aku genggam .. aku berharap biarlah untuk kali ini aku kekal bersama mereka sehingga akhir nafas aku .. aku ingin merasakan kenikmatan berkawan lalu persahabatan !

lot of hope ..

8 >>> ucapan ribuan tenkiu


terima kasih diucapkan bebanyak kepada lyssa faizureen . blogger terkenal .. saat pertama kali jumpeblog die memang terkejot kot , follower punye le ramai gilak tok ..

nampak lah pulak tutorial yang banyak gila .. kegilaan aku terhadap mengedit ni telah membuatkan aku rajin untuk mencuba satu persatu tutorial dia .. memang superb aa .. ni la tutorial yang paling mudah dan senag faham yang pernah aku jumpe , ayat dia paling mudah nak faham ..

terima kasih bebanyak la lyssa ..


http://www.lyssasecret.com

kalau ada blogger yang lagi baru dari aku blh bka blogger yang terkenal ni okay ...


16 Januari 2012

7 >> sifat sifat mazmumah


like ustazah rite ?hahahahaha.. bukan apa sebenarnya setelah keberangkatan roomate aku ni ke kampung halaman masing masing .. dan aku pun tinggal berseorangan ni aku semakin liar mengedit blog ni .. al maklum lah malas kan? 

MALAS

ni la sifat mazmumahnye .. nak balik 19 ni tapi barang barang satu hapah pun tak kemas lagi yoo .. ya ampun , barang barang dah la melampau banyak nye .. lagi satu setelah siap memacking nanti pasti akan kena angkut bebarang tersebut ke level tiga bangunan sebelah ni ha .. aiyooo sapa mahu tolong woo.. 

bebarang seni yang belum kemas jugak ni .. si papan ! oh ya baru aku teringat akan papan si lan kawan aku tu .. aku letak depan toilet tadi .. alamak .. dia dah balik semenanjung dah tu .. siap bagi mesej untuk jeleskan aku "zia lan dah sampai kl" =p ..memang jeles giler amat dasyat tau tak lan .. 

ok la bukan lah nak sangat cerita pasal malas tu .. semangat ingin mengupdate blog sedang berkobar kobar ini ..jadi jangan kacau ..sat lagi nak ke bilik 24jam kolej ni ha .. untuk berdiskusi sangat la kan ? melihat movie bersamarakan rakan seperjuangan yang masih tak balik lagi ..


6 >> kenyataan yang tak dapat disangkal ..

apa lagi yang boleh dibuat ketika saat saat yang macam ni .. kawan kawan dah ramai balik ke semenanjung .. post post aku langsung tak de yang ilmiah sebabnyehati aku kesunyian sudah ni .. bilik kekosongan .. tanpe teman berbual .. so bored you know .. nasib baik lah ada medium yang macam ni .. memang sesuai sangat la untuk aku meraban tak tentu pasal ..

aktivit aku hari ini ialah banguntido ,hantar finalproject en A ,then makan , hantar kawn kawan naik kereta untuk ke airport dengan lambainan yang penuh dengan kesedihan ..
tinggal lah aku , eno ,mun,aedy , woonjie, well

tapi besiok eno nak balik ke rumah makcikdie .well balik petang ni .. ah .. sunyi kot ..

malam ni melepak di bilik 24 jam dengan geng yang kurang .. moga moga hepi saja lah ..

15 Januari 2012

5 >> bondan prakoso

kesunyian untuk aku selama empat hari ini terus menerus akan ditemani oleh si bondan ... hahahahhaah ...selain tugasan final projek aku yang bakal dihantar 16 ni ... lirik dia yang dua baris tu buat aku suka sangat la ... dia bukan cerita pasal cinta ... tu yang penting ..

apa pun yang terjadi 
ku kan selalu ada untukmu,
janganlah kau bersedih ..
coz everythings gonna be okay..

layannnnn...
sesaat ni baju pun belum kemas apa pun .. minggu depan sudah mahu naik belon , tapi macam tak semangat langsung nak balik .. sebulan yang ini pasti akan merindui sarawak ini .. 
ni lirik penuhnya
*copy paste aja ni dong*

Ketika mimpimu yg begitu indah,
tak pernah terwujud..ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai..ya sudahlah (hhmm)

Reff :
Apapun yg terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything's gonna be OKAY

Santoz :
Yo.. Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita,cinta dan harapan

Lezz :
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu,jalan selalu ada

Titz :
Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu..ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang

Bondan :
Sempat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat..ya sudahlah
yeeah..dengar ku bernyanyi..lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..semua ini belum *****hir

Kembali ke Reff

F2B:
Satukan langkah..langkah yg beriring!
genggam hati, rangkul emosi!

B:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita

F2B :
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta..across da sea

B :
Peluklah diriku..terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)

F2B :
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yg menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau..(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.(untuk satu cinta)

Satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu..untuk yg ditunggu
BAHAGIA..HINGGA UJUNG WAKTU..

Balik ke Reff (together) 3x



14 Januari 2012

saya punya blog dah la , BEN ASHAARI

BEN ASHAARI


kepuncaan yang melibatkan aku untuk buat blog ni setelah sekian lamanya sebenarnya ..sebelum ini aku sudah ada blog ..dan terbehenti untuk blog yang tu sebab tak memberi komitmen langsung ..
keterujaan lagi untuk membuat blog ini kerana aku yang suka meluahkan rasa hati ini dekat media elektronik macam ini .. keghairahan yang begitu tinggi untuk menekan nekan abjad abjad yang sudah tersedia depan mata ..
memang kepuasan yang tidak dapat digambarkan pabila apa yang dirasa telah pun tersemat indah dalam ruangan post ..untuk blog yang ini memang ingin menjadi diri sendiri ..menaip apa sahaja yang dirasakan ..
tidak perlu mengikut dan meniru segelintir orang ..bukan untuk menjdi popular seperti BEN ASHAARI .. bukan juga ingin ramai follower seperti beliau .. tetapi cukuplah jika ada yang sudi menjengah dan membaca dalam setiap ruangan yang dipersembahkan ...


THEN 5 BELOG YANG TERAWAL ?

serius la sangat aku memang tak kenal blog baru .. sebelum sebelum ini kalau aku beronline je for sure aku akan buka blog blogger yang gah name diorang ..hahaha ..bukan apa tetapi aku memang suka bace blog beliau ..contoh macam 


untuk yang kali ini aku akan follow kepada blog yang betul2 aku suka baca sahaja ... sedikit kejam .. kan? tetapi itulah hakikatnya ..apabila banyak yang aku follow makin banyak yang aku tak baca .. biarlah kuantitinya sedikit asalkan mendapat manfaat yang seadanya...

سكيان اونتوق كالي اين 

4 >>> kebahagian an an ..

berbalik balik jalan jalan sesama semua kecuali sorang ahli ..berhahahahaha bagai nak gila berpusing kota sambil merakam memori ingatan untuk kehadapan..tibetibe terjumpa seorang tua yang memaksa membeli keropoknya..sedikit terkejut ! kan Mazlan Mohamad ? bru kna sikit dah aaaa aaaa ... kemunculan kegirangan Mas Merah tidak disangka sangka .. segala tester dijamah tanpa rasa jemu oleh semua .. oh enaknya .. ditipu pabila dia menyatakan yang itu enak .. lantas menelan tanpa rasa curiga dan terkejut saat lidah merasa dengan rasa yang entah apa apa .. berhahahahahahaah lagi .. sehingga perut berasa lain .. keluar pintu ucap bye bye .. menapak ke lain destinasi untuk mencari nilai seringgit yang di nanti ... sedetik bersama memang terasa indah ..untuk keberapa kalinya aku sungguh terhibur dengan gelak ketawa .. moga tiada rasa ingin berpisah untuk masa seterusnya ... berhahahahahaha memang indah ... tetapi kesakitan wellingson memaksa dirinya untuk tidak terlibat sama .. segelang bersama lagi dibelinya  untuk diguna di tangan memasing dengan rasa suka dan girangnya ..

oh mata terasa ingin terlena ... sekejab berbaring untuk mencari kekuatan lagi ..

سالم ....

13 Januari 2012

3 >> SEM SATU

ok fine art ! army 2012
hahahahaahah ... untuk hari ni je aku dah kurang nampak manusia di unimas ni ..mane diorang pergi ni ..biasenye berpusu pusu orang kat sini ..

al kisahnya semua orang dah berpusu pusu ke airport tu.. hampeh ... kurang orang makin boring la .. nak nak masuk rumah je ..dah licin je barang kat uma ni ... housemate sume dah paking barang untuk masuk ke stor .. semua tak senang duduk ... memang sah aku la orang terakhir yang akn berundur diri dari rumah ni .. syok sangatkan ? barang aku satu ape pun belum kemas ... belum basuh ape ape lagi ni ... alahai projek pun tak siap lagi nak kemas ape nye kan ...

tak payah la nak jeles sangat kan ? yang penting besok nak pergi jenjalan dengan kawan untuk kali terakhir ... untuk sem ni la ... harap jumpe lagi sem depan ye kawan kawan ...



saat saat penghabisan masa dengan mereka di last sem ...
jangan la besok ada masalah kan kawan kawan ... i hate trouble 
hahhahahah ..

see u oll tomorrow

هاراف هاراف بيسوق منجادي هاري يع سرونوق لا كن ؟
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI