assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

21 Januari 2012

Kuching to johor to melaka

long journey...
okay , ini cerita pasal kepulangan aku ke tempat lahir ku . 1st time . with moon . urm boleh di kategorikan macam bdk senget tahu ?

begini ceritanya , pada suatu malam sehingga lewat pagi aku tidak tidur semata mata menunggu hari esok ..  tetapi malang aku tertidur jugak akhirnya lewat jam 3pg dibilik 24jam kolej aku sambil ditemani oleh kawan kawan .

sebenarnya ini kisah tanggal 19 januari tau .. disebabkan semalam aku tak boleh online jadi terpaksa tangguhkan cerita ni ..

kisah sebenar semasa berada di airport

sebenarnya sedikit banyak memalukan .. tapi sebab nak share jugakkan .. pengalaman pertama seumur hidup aku dan moon ...

okay , bermula dari sini ....

pepagi bute tu aku dan moon dah tercongok kat tannga sambil menunggu abg yang nak hantar kami ke air port tau .. sesampainye abg tu .masuk ke kereta dan kereta bergerak !=p . abg tu sedikit terkejut kerana barang kami tersangat la sikit , budak sem 1 balik dengan tak bawak balik beg besar .. ok fine abg driver .. dalam perjalanan tersebut keadaan begitu sunyi dan sepi sekali tau .. yang kedengaran hanyalah suare DJ radio yang bising tu dan lagu lagu yang diputarkan .. tiada senada suara pun .. aku dan moon mendiamkan diri sambil memasing pandang ku luar tingkap . mungkin memasing sedih tinggalkan kawan yang lagi tiga orang kat kolej tu .. 

sesekali kedengaran suare abg driver tu bertanyakan itu bertanyakan ini .. kami hanya menjawab apa yang ditanya jak .. setibanya di airport hati mula goyang sebab dun know ape ape pun weyh .. alamak ai .. tercanguk jab kat tempat duduk tu kan .. pergi kat mesin abg smart tu dan tanya la .. sebab lau tak tanye nanti sesat jalankan ? tanye la .."bang tanye sikit boleh,apa saya perlu buat ye?*sambil menunjukkan selai ketas pembelian tiket tu" abg tu pun terangkan bagai dan kami pun duduk balik .. sampai kat sane punya la awalkan .. 730 kot ..padahal fly kol 1030 .. ok fine dalam keadaan kelaparan tu duduk je aa yang mampu .. nak beli makanan kat sane jangan harap .. mahal ! haha.. tapi beli jugak akhirnya .. 

malas la nak membebel panjang ..t bosan pulak org bace

ok aku dan moon bawak terlebih beg .. dalam 3 tau .. kami tak beli luggage pun kan .. sebab konon konon barang sikitkan .. ok aku dengan sekotak kek lapis yg pada aku besar tu .. beg dah penuh kot dua dua tu .. di pendekkan cerita .. setibanya di tempat cek in ..  ade sorang sis dan bro jage situ entah ni nak kasi ape tah name nye ..aku bukan tahu sangat pun .. then? akk tu pun bersuare dengan lembutnye .."adik ... ni tak boleh macam ni ,dah terlebih ni .. kita hanya benar kan bawa dua beg je dik.." "okay kak" .. ok ..cuba fikirkan ye .. bagaimana caranya nak bawak masuk lapan kek lapis dalam beg yg dah agk penuh? haha .agak jenuh jugakkan nak fikir ! 

teringat katakata kawan aku "usaha tangga kejayaan" baiklah berusaha gigih untuk memuatkannya .. lastly , full gila nak mati ooo beg aku tu ..seb baik tak koyak beg aku tu tau .. yang memalukannya .. duduk berdekatan dengan bro and sis tu untuk muatkan brg2 yang terlebih tu .. hahah ..orang lalu lalang sambil memerhatikan gelagat kami berdua .. dalam fikiran "lantak lah , diorang bukan kenal aku pun" .. lebih kurang dua kali gak la p kat diorang tanye "kak ,dah tak muat ni ,boleh tak bawak masuk beg cmni?""tak boleh la dik ,adik kene faham tugas kami kat sini""okay kak ..okay .kami try lagi okay "haha ..memang terserlah kesengalan itu ..akhirnya berjaya melepasi mereka berdua .. kini tiba giliran pak kastam tu pulak tok cek barang dalam beg ! leceh kemain lagi kan .. kuarkan laptop katenye .. ok fine .. laptop dalam beg yang dah penuh tu .. nak kuarkan balik ? bestkan ... pas scan  .. jalanla pulak ke kaunter makcik  imegresen tu .. tunjuk dpt .. ic .. boarding pas .. lepas .. jalan menuju ke gate .. orang memg dah ramai depan tu .. cari port selesa .. duduk dengan moon ... 

tiba tiba , abg hensem yang bertugas tu pun panggil la suh penumpang masuk flight kan .. sebelum tu tunjukkn si boarding pass tu dulu .. dah sume org nak bagi mmg kene beraturlah kan .. haaa , dalam dalam beratur la ni moon dapat cari sorang member .. hahah .. depan moon ada sorang gurl yang kecik molek ni kan dari u yang sama ngan kami  ,moon pun mulakan keramahan dan kepetahan dia untuk berbual bual .aku hanya mendiamkan diri je ..sebab tak tahu nak ngomong ape kan .. kenal punye kenal dapat la moon usha dia untuk bawakkan barang sikit ..sebab takot kene tahan dengan pramugari/ra kang .. bdk tu mcm nak xnak je ,tapi sebb moon dah wat muke kesian die tu ,bdk tu dengan baik hati pun bawakkan la sekejb ..*aku tengokmukebudaktumacamtakikhlasje*haha..

okay ..penat la nak cite lagi .. hee~





ok .. muka toye habissss!!!




*p/s :okay .. pendekkan cerita..
Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI