assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

26 Disember 2015

Praktikal-Muzium dan Balai Seni Pulau Pinang

Tiga bulan berpraktikal di Muzium dan Bali Seni Pulau Pinang ni memanglah tersangat untung dan tidak mengecewakan. Sebab apa? Dari A sampai Z boleh belajar selok belok Muzium tau. Macam mana nak urus exhibition, gantung artwork, balot artwork.

Wah, rindu betul gamaknya.

Bagi sesiapa yang berhasrat nak berpraktikal kat sini digalakkan, sebabnya dapat elaun jugak tau. Tempat solat sebelah je. Tak payah risau

Makanan pulak toksah cakaplah memang terliur je tekak, Jalan jalan best, banyak tempat yang engkorang boleh explore.

Dinasihatkan sangat menaiki public transport. Bukan apa bila ditempat orang ni kita perlu lebih banyak belajar Berdikari, tengok gelagat masyarakat khususnya.
Kalau bab exhibition ni memang everytime ada je, jadinya macam macam artwork ko boleh tengok dan judge ikot lavel pengetahuan art kau. Dan setiap tahun ada buat pertandingan seni lukis terbuka. Hadiah menarik beb.

So, kalau nak tahu lebih pasal jadi intern kat Penang ni boleh tanya akak.heheiBALQIS-Handmade With HeartOwner, sebelah kiri 

Jom Usha Ibalqis dah tembus pasaran China tau. ehem ehem...apa lagi tunggu tu. Kalau rasa nak mengunyeh-ngunyeh boleh lah dapatkan Ibalqis k.

Motivasi- Dr Azizan Osman

style aku, kalau pagi-pagi gini nak dapatkan semangat yang luar biasa baik buat sesuatu yang boleh mendatangkan semangat tu.

antaranya:

  • dengar motivasi pagi dari orang yang dah berjaya, tak kira dalam apa jua bidang
  • baca buku yang berunsur kerohanian,yang dapat membawa ko pulang ke pangkal jalan,insyaAllah akan  tenang lepas tu
Pagi ni aku dengar Dr Azizan punya facebook live tentang persedian untuk hadapi 2016.kate beliau kita kena nilaikan balik apa yang berlaku pada tahun 2015 ni.

1. Kebahagian

macam mana tahap bahagia kita pade tahun 2015 ni, adakah kita dah berpuas hati?

2. Kewangan
3. Perhubungan 
4. Komitmen sumbangan
5. Memberi manfaat?
6.Memberi inspirasi ke tak
7. Matlamat 2015 tercapai?
8.Kerohanian
9. Masa kita

kalau nak dengar boleh klik gambar kat atas tu ye.

Jom kita perbaiki mana yang kurang pada tahun 2015 ni agar 2016 ni kita boleh menjadi seorang yang memberi manfaat kepada orang lain tak kira dalam bidang apa pun yang kita ceburi. InsyaAllah.

 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI