assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

26 Disember 2015

Praktikal-Muzium dan Balai Seni Pulau Pinang

Tiga bulan berpraktikal di Muzium dan Bali Seni Pulau Pinang ni memanglah tersangat untung dan tidak mengecewakan. Sebab apa? Dari A sampai Z boleh belajar selok belok Muzium tau. Macam mana nak urus exhibition, gantung artwork, balot artwork.

Wah, rindu betul gamaknya.

Bagi sesiapa yang berhasrat nak berpraktikal kat sini digalakkan, sebabnya dapat elaun jugak tau. Tempat solat sebelah je. Tak payah risau

Makanan pulak toksah cakaplah memang terliur je tekak, Jalan jalan best, banyak tempat yang engkorang boleh explore.

Dinasihatkan sangat menaiki public transport. Bukan apa bila ditempat orang ni kita perlu lebih banyak belajar Berdikari, tengok gelagat masyarakat khususnya.




Kalau bab exhibition ni memang everytime ada je, jadinya macam macam artwork ko boleh tengok dan judge ikot lavel pengetahuan art kau. Dan setiap tahun ada buat pertandingan seni lukis terbuka. Hadiah menarik beb.

So, kalau nak tahu lebih pasal jadi intern kat Penang ni boleh tanya akak.hehe



Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI