assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

21 Julai 2013

Ceramic Sculpture & Individual Ceramic (year2)

assalamualaikum.

since habis sem 4 hari tu, barulah aku rasa hidup ini seakan-akan tenangtanpa sebarang kerja. Otak ini rasa kosong tanpa assignment dan projek yang menyeliratkan urat saraf aku. tergeliat jadinya.

entri ini merupakan projek untuk major aku. SERAMIK

aku gabungkan sekali untuk kelas Prof lale dan Miss Funda , yang mana pada awal kelas ini aku rasa SHOCKKKK , sebabnya diorang ni dari Turki. So secara rasminya diorang ajar kami dalam bahasa kedua. oh mak oh mak..

alhamdulillah,setelah mereka ajar kami, inilah hasilnya.KAMI FAHAM mereka cakap apa.

REBELLION/PEMBERONTAKAN

ini tajuk yang kami dapat, lontaran idea terpulang, tapi setiap idea kami mestilah dipersetujui oleh miss funda dulu. Setiap minggu beliau akan tengok perkembangan kami, bergerak ke tak budak-budak ni !

bagi aku yang dah insaf ini , mulakan kerja dari awal sem, sungguh-sungguh sungguh aku sem ni, setiap hari aku lepak bengkel nak buat kerja. Tapi tak siap-siap jugak yek? kompom banyak membebel dari buat kerja.

BERBALIK.

aku decide untuk buat orang tapi bukan dalam struktur badan manusia yang real, tapi dalam bentuk abstrak. So, jangan pertikaikan. eh lain beno rupenye...
aku kena buat 4, tapi pengakhirannya aku hanya buat 3 sahaja. Ada sebabnya. Aku buat badan ni berdasarkan pergerakan kawan-kawan aku yang berjaya aku rakamkan.

so,al kesahnya suatu hari aku bengang dengan sorang kawan ini sebabnya dia pecahkan aku punya work untuk keja Prof, aku angin aku pun tangguh la nak buat sculpture dia, tangguh punya tangguh aku yang xsempat nak buat . Padan muka aku kan..














RETAK 1000

inilah hasilnya, di setiap bangun mesti ada jatuhnya kan?
*ayat tunggang langgang.kehkehkeh




tangga aku pecah sebab disentuh time leatherhard.
so tak boleh tahan lama.




Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI