assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

01 November 2012

Cara Belajar Silat

assalamualaikum..

pembuka bicara untuk hari ini ialah : Sabar banyak-banyak :)

Hari ini cuti masih belum habis lah kak, jadinya pagi pagi lagi aku dah kuar rumah pergi DI a.k.a Desa Ilmu bel barang untuk hidup. Dan beli jugak pastel untuk belajar mewarna warnikan sketch book aku.

okay tak payah cerita hal siang siang. Mari aku hamparkan cerita aku pada waktu malam :

Semalam MAS kawan TAP ajak aku join silat.SILAT la SILAT tau. SILAT GAYONG :) .Masa tu tengah tonton cerita DELISA.cerita indon yang memang best.OKAY OKAY,nak jadikan cerita aku malas nak ikut ,memang malas nak libatkan diri dalam silat buat masa ni,niat nak belajar memang dah ada tapi masalahnya belum sedia. Nak sedapkan hati aku pun ikut la sebab dah dua kali Mas ajak aku.

Malam ni lah kiranya latihan tu, Latihan for the first time! Aku,Mas dengan sorang lagi member TAP hafa pun bersungguh sungguh la turun tepat pada masanya pukul 9.00 malam. ADESSSS tak orang kot kat bilik yang ditetapkan,jadi akmi pun duduk la menenanguk kat situ sambil berbual bual kosong sambil lagi tergelak gelak tak ingat dunia.

Dalam 15minit kemudian datanglah 2 orang lagi .Nak panjangkan cerita lagi aku join ni sempena event MSBW a.k.a Malam Seni Budaya dan Warisan . Yang tang slat silat ini untuk buat DEMONTRSI je lebih kurang 10minit.LAMA la ...

Tunggu punya tunggu BOS pun samapi .Eh nama Tok Ketua tu Azhar.Ha senior tahun 3. Aku ingatkan belajar silat ni memang kena buat muke ketat je ,tapi lain pulak sepanjang aku belajar step by step tu aku duk gelak sampai nak pecah perut tau.BOS asyik duk buat lawak sepatah yang dia cakap tu macam memerli tapi boleh jadi bahan lawak.Aiyoooo...

Kesudahannya malam ni aku belajar step bunga tanjung je.Besok dan besok dan seterusnya aku akan belajar step lain la pulak.

Hopefully,aku dan geng dalam buat yang terbaiklah.

Mula mula tadi memnag ikut sebab terpaksa tapi bila dah join tu terasa suka dan tak menyesal pulak.Tulah kadang kadang kita kena mulakan sesuatu benda tu denagan terpaksa. :)

just itu untuk hari ini .

majulah silat untuk tanah melayu .
Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI