assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

14 September 2012

Air deras yang mengalir

hai . 13 september ???? sekejab saje dah lima hari aku di sarawak ni.Setakat lima hari ini dah banayk dah duit aku habis sebabnye ,aishh biasalah kan mula mula semester baru semua tak cukup ,baju baju dah kurang muat ,seluar dah buruk sangat ,semuanya nak ganti baru .Disebabkan itulah jugak mengalirnya duit bagai air yang deras.Untuk lima hari ini sahaja dah lebih lima kali jugak aku keluar pergi cari barang ini,ergi cari barang itu.Fulamak ai...dengan riang gembira pergi ATM cucuk duit.Duit kerja sebulan setengah plus duit ptptn pun mulalah susut.

Al kisah pendeknya start minggu kedua ini ,pasang niat kuatkan semangat untuk tidak selalu dan kerap keluar jalan jalan.Maaflah kawan kawan aku bukan tak nak keluar bagai tapi aku terpaksa berjimat sedikit untuk masa hadapanku lah.Nanti time seteres seteres kita keluar lah ye.

Sem ni aku dapat bilik single mingle. NO couple couple is trouble.No triple tpiple sesakkan otak aku je! SINGLE wey ..idaman kalbu sejak dari semester satu lagi tau .Termaktublah dalam perlembagaan kolej cempaka cemerlang dan gemilang ini bagi aku stay bilik single.Teramat suka hati lah aku sebab idaman kalbu aku dimakbulkan.Yang meyedihkan aku pulak yuran untuk bilik single ni mahal la rm500++ macam tu lah lebih kurang.Bila first time aku dengar .'Alah bukan rm500++ la wey,murah lagi aku rase,takkan semahal tu kot' .Tup tup bila aku tanya senior atas dia kata betula lah tu yurannya macam tu.Di saat itu aku pun cakap dalam hati 'ah,telokop lagi duit aku macam ni' hahaha ..

Tapi tidak megapalah jajnji aku dapat stay kolej lagi semester ini .

Hah,cakap cakap pasal bilik single aku ni lah kan , aku nak menghiasnya seindah yang mungkin,supaya bila aku masuk je bilik ni ,aku tak nak keluar keluar lagi dah.hahaha.melampaulah macam tu kan .Aku nak bagi keselesaan pada diri aku untuk musim ni ,nanti boleh belajar dengan tenagn without gangguan ,pastu dapat naikkan pointer.

Eh,sembang sembang pasal koej le pulakkan,sem ni kawan kawan aku ada yang tinggal luar,disebabkan itu aku dapat merasa lah yang aktiviti bersama kitaorang akan berkurangan ,dan aktiviti itu akan wujud kalau kami merancang untuk berHoliday bersama.Target sem ni nak jalan ke DAMAI,tak pun pergi MATANG. eh..tempat tempat ni tujuannye bukan apalah,Untuk mandi manda .

dah lah dah lah ,lain kali pulak aku berceloteh ,banyak benda aku nak cerita tapi korang bukan nak baca pon kan .hee.tak berharap pon
Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI