assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

13 Januari 2012

2 >> PROSES PEMBAIK PULIHAN

banyak la kan pembaik pulihannya , di saat penat dalam mengedit blog *menggunakan segala ilmu yang ada untuk mengedit blog ..tidak seberapa pun) idea yang ada cuma sedikit jadi hasilnya sungguh tidak memberangsangkan pun ..

stop2 , untuk kali ini aku ingin mengupdate tentang kawan kawan aku la ..

meh aku senaraikan nama kawan kawan aku yang sekarang ini ..

  1. junaidi darwis
  2. mazlan mohamad
  3. azwan kajang
  4. wellingson kuling
  5. ain' mastura mohd aznam
  6. ainor faezah mohd azmi
  7. hafawati abidin
  8. nur halina 
  9. maznah ismail
  10. murnira minhat

itu sume kawan kawan TAK AJAK PUN ...

yes ..universiti malaysia sarawak .. 

saat perkenalan aku dengan mereka ? macam mana ..ok meh aku ceritakan dengan rajinnye ..

aedy : 1st sight aku kat dia ni memang sombong plus kerek gila nak mampos*ayatakujejangangunekasarsangattu* yela dia orang selangor ..lau pada aku budak budak sane memang tang kerek je ..muka dia alamak ai ..memang masam je memanjang ..then kelas punya kelas dapat group dan pelbagai ,yang pastinya setiap group aku pasti akan sama dengan dia .. dah nama pun abjad depan2 kan memang tak sah la kalu tak sama ..kalau nak tahu mamat ni akan serius waktu kretif thinking! alamak ai ..time ni muke dia paling aku tak suka tau .. consenteretttt gila aa ngan assiagnment yang pak I beri tu ..dah nama ketua kan ..tapi dia buat orhg takot je nak tegur sama dia .  sejak dari tu aku kenal die sikit2 aaa ... seterusnya sampai sekarang .. aku kenal n kawan dengan dia la ..

lan : lan ? sopan santun kot .. tapi ade ketegasannya .. sesuai sangat dengan fine art ni sebabb dia memang berbakat sangat la ..lukisan sume menjadi pada mate die  buruk tapi pada mate aku cantik cantik woo .. aku kenal lanmase dalam kelas la .. hahah ..sejak dia punya A1 tu terpilih untuk buat pameran aku mmg dah cakap kat diri aku yang aku nak kawan dengan dia .. nanti blh la ajar aku melukis sebabb tangan aku nu tak berapa nak bedung sangat lau melukis ni .. then hari demi hari yang ku tempuhi ..dapat berkawan dengan dia la sekarang ni..

woonjie : kami org panggil doa woon jie .. sbbnya ? aku tanya dia hari tu dan dia kata itu terjemahan dalam bahsa korea..tu la pengaruh korea kuat sangat kat dia tu .. aku kenal dia sebab dia kawan wati ..bila wati kawan sama aku secara tidak langsung woonjie kawan aku ..hahah ..paham kan .. die tinggi lapai  and ternyata kekurusannya .. nampak jak macam tu ..tapi berbakat besar la. .. before before ni dia selau masuk pertandingan mengenai seni seni tau .. jadi tak hairan la kalau aku gelarkan dia ni painter .. painting dia cantik gilak ! geram aku, tapi dapat markah sikit pula .. woonjie sempoi ..best kawan ngan dia sebabb aku akan gelak jak ..nak nak lau cakap pasal ABG YEMMM...hahahahaha

well : cute ! pandangan aku kat dia la .. bersih kot muka dia  .. pandai gila menari ..tangan lagi lembut dari aku .. tapi dia bkn adik2 au .. dia sama mcm woonjie pandai menari ..jeles aku ,,tangan aku dah la keras .. apa apa pun aku seronok kawan dengan dia sebabb diaorang sarawak yang baik hati .. aku suka dengar dia cakap sarawak plus iban .. terdiam aku ..hahaha..sbb aku tak paham .. dia tidak selalu bersama saat kami semua berkumpul tau .. dia selalu jak tak da .. 

mas: mas ? 20 tahun kot ...bawah kami setahun tapi lau nak di ikotkan pada mata aku ni dia ni dah macam kami dah ...21 gak ...tak kire tak kire ...aku kenal dia ? lepas beberapa peristiwa yang tidak dijangka kot... mas pelik sikit .. pelik tau tapi tak la sepelik yang disangaka ..tapi kami ada 1 kimia .. hahaha ... dia ni tak amik seni sebelum ni ..tapi tengok balik kerja kerja dia ni ..eh macam tak percaya pulak .. terer kot dia ni ..

eno : dia ank kedua dari yang kedua ... pada aku dia ni manja .. ya eno *kalau ko baca ni ko jangan marah aku ya *hahhahaah ...hal aku kenal ngan dia sama jak seperti mas ... 
 

*letihla ... nanti ya aku sambung lagi cerita ... kerana perut sudah lapar ni ..
Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI