assalamualaikum
dalam hidup ini penuh dengan onak dan likunya,hidup jugak seperti roda kejab kejab kat bawah kejab kejab kat atas,kejab kejab suka kejab kejab duka,semua tidak sempurna ,kesedihan,kegembiraan rempah dalam kehidupan,ingat Allah~ DIA pasti akan membantu kita walaumacammane sekalipun

15 Ogos 2013

Tabiat Dari Sikap

Assalamualaikum.

Hari raya. Dah pun masuk hari ke lapan.
aku masih di kampung. Bersama family. Apa yang aku tahu balik kampung memang best. Dan yang tak bestnya bila hari hari aku perlu bertekak dengan adik aku.Ah penat rasenya.

kawan aku selalu ulang ayat yang cikgu dia cakap masa sekolah sekolah dulu.
"sikap tu kalau dibiarkan lama-lama akan jadi tabiat"

haa.. kalau dah jadi tabiat maknanya memang payah lah nak disingkirkan. Ye dak?

kalaulah sikap atau amalam itu baik dan bermanfaat baguslah.
Then,bagaimana pulak kalau sikap dan amalan tu kurang baik dan tidak mendatang kebaikan serta mendatangkan kemudaratan.

tersangatlah payah untuk dihapuskan dalam diri kita dan memerlukan percubaan dan TEKAD .

so now, aku sekarang sedang cari jalan untuk menghapuskan segala sikap yang boleh mendatangkan masalah pada aku kelak.

# doakan aku.terima kasih.


Catat Ulasan
 

COPYRIGHT 2015 © AZIAH ROSLI